POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Uncategorized @sr

Zaposlena iz Grčke stiže na Cinema Now

Objavio 10. oktobra 2019. 5 novembra, 2019 No Comments

Program festivala Cinema Now upotpuniće i grčko ostvarenje Zaposlena – još jedan film na našem repertoaru koji je imao zapaženo pojavljivanje na značajnim internacionalnim festivalima, kao što su oni u Torontu, Varšavi, Solunu i drugi.

U nameri da pomogne porodici, Panajota se po prvi put u životu zapošljava – kao čistačica. U radnom okruženju suočava se sa okrutnim sistemom eksploatacije i na poslu provodi najsrećniji period svog do tada monotonog života. Ali to neće potrajati jer uskoro počinju otpuštanja.

Režiju Zaposlene radio je Nikos Labôt, scenario potpisuju Katerina Kletsioti, Nikos Labôt, glavne uloge igraju Marisha Triantafyllidou i Dimitris Imellos, direktor fotografije je Dionysis Efthymiopoulos, muziku je radio Jean Christophe Onno, a producenti su Maria Drandaki, Julie Paratian i Milan Stojanović.

Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

Muzički program festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

Za sada su najavljeni filmovi Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Ti imaš noć, Teret, Zemlja meda i Aleksi, a uskoro slede i druge najave filmskog programa. Selekcija će obuhvatiti najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije…

Ulaz se neće naplaćivati a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.