POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Vizelj

Objavio 27. septembra 2019. No Comments

Da se srpska rok scena mlađe generacije zahuktava, neminovno razvija i čeka pravi trenutak da eksplodira i prikaže se u najboljem izdanju, očigledno je na primeru beogradskog benda “Vizelj”. Neobuzdani i besni koliko je potrebno, svesni šta znači muzički biznis ako si pripadnik alternativne scene, šarmantni, duhoviti i dovoljno drski da ne prelaze granicu nekulturnog i neukusnog, oni hrabro gaze napred i ne osvrću se mnogo. A šta više treba zahtevati, očekivati, ali i poželeti od jednog mladog rok benda koji se ne ograničava u kombinovanju raznovrsnih muzičkih pravaca, glasno iznosi stavove svoje generacije i troši poslednje atome snage dok je na bini.

“Vizelj” je osnovan početkom 2013. Prvobitnu postavu činili su Luka Ćirić (vokal), Veljko Milinković (gitara), Aleksa Nedić (bas gitara) i Jovan Kovačević (bubanj). Krajem 2013. Kovačevića je na mestu bubnjara zamenio Andrej Mladenović.

Debitantski EP Vizelja, jednostavno nazvan “EP #1” sadrži šest pesama i objavljen je u februaru 2014. za izdavačku kuću “Slušaj najglasnije!”.

Album “Naj bolji” izašao je 25. marta 2016. u digitalnom formatu za “Rock Svirke Records”. U martu 2017. godine album u CD formatu izdaje “Odličan hrčak” koji je ujedno izdavač i njihovog drugog EP-ja pod imenom “EP #2- Superspektakl”. U toku 2018. grupu je napustio bubnjar Andrej Mladenović. Na zapaženoj kompilaciji “Jutro će promeniti sve” PGP RTS-a sa muzikom iz istoimene serije, za svoje mesto izborila se i pesma “Nosorog” ovog eksplozivnog trija. “Vizelj” su Aleksa Nedić (vokal i bas gitara), Veljko Milinković (gitara) i Nikola Bajčetić (bubanj).