POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Viva Vops

Objavio 8. oktobra 2019. No Comments

Viva Vops je bend iz Beograda osnovan 2016. Čine ga muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom: Aleksandar Ćurčić – vokal, Marko Janković – vokal, Marko Trajkovski – di džej i klavijature, Nikola Živanović – gitara, Đorđe Popović – gitara, Dušan Kalinić – bubnjevi i Miroljub Antić – bas gitara.

Ubrzo se nakon osnivanja prijavljuju na Beogradski autorski rok festival-BARF, gde osvajaju treće mesto. Na trećem izdanju Bunt Rok Festivala 2017. Viva Vops osvaja prvo mesto. Sledi prvi spot za singl „Uniformisani kriminalac“ koji počinje da izaziva reakcije ljudi, a pobednička pesma sa BRF 2017. „Svuda pivo“, pronalazi svoj put do publike.

Na prvom izdanju festivala regionalne muzičke i video produkcije „MTS Vision“, Viva Vops ulaze u najužu konkurenciju i to u dve kategorije: Najbolji novi izvođač i Najbolja montaža i postprodukcija. Osvajaju treće mesto za spot pesme „Uniformisani Kriminalac“.

Viva Vops je nastupao na najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu, na kojima su proglašeni za koncertnu atrakciju. Ubedljivi i upečatljivi scenski nastupi dva frontmena, pojačani žestokom svirkom benda, čine ih nesvakidašnjim i originalnim. Pored toga, Viva Vops se smelo upuštaju u kombinovanje različitih muzičkih pravaca. Na njihovom repertoaru se podjednako nalaze i energične pesme i balade, a njihov zvuk se može opisati kao jedinstvena fuzija repa, panka, roka, metala i popa.