POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Događaji

Taurunum Boy na Cinema Now

Objavio 13. oktobra 2019. 18 oktobra, 2019 No Comments

Taurunum Boy je još jedan dokumentarac koji će obradovati ljubitelje žanra na festivalu Cinema Now, posle Zemlje meda i Granny Project.

Taurunum Boy je domaći film o dečacima koji ostavljaju utisak da su snažni i žilavi i koji vreme provode u napuštenim zgradama i objektima, prave žurke i voze biciklove… „Njihovi snovi su jedostavni, a njihova ljubav je neuzvraćena“, piše u sinopsisu filma „a ovog leta postaće odrasli“.

Dečaci se zovu Stefan Tarabić, Bojan Nedeljković, Igor i Lazar Revišin i Mateja Eraković. Režiju i scenario za film potpisuju Jelena Maksimović i Dušan Grubin a producentkinja je Jelena Angelovski. Muziku za film potpisuju Smoke Mardeljano, Envelope Cruz i ZMN Omerta.

Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

Muzički program festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

Za sada su najavljeni filmovi Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Ti imaš noć, Teret, Zemlja meda i Aleksi, a uskoro slede i druge najave filmskog programa. Selekcija će obuhvatiti najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije…

Ulaz se neće naplaćivati a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.

Taurunum boy_trailer from Jelena Maksimovic on Vimeo