POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
DogađajiVesti

TAKT festival

Objavio 19. septembra 2019. No Comments

TAKT festival, koji za osnovni cilj ima afirmisanje mladih muzičara i promociju njihovog autorskog rada široj publici, dešava se ove godine od 20. do 22. septembra u jedinoj fabrici ploča na Balkanu, SoulPeddler u Novom Sadu.

Festival TAKT, koji se održava osmi put i to pod nazivom „Nađi svoju boju“, organizuje Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada. Tokom proteklog leta svim autorima muzike upućen je otvoreni poziv da se prijave na TAKT festival koji je takmičarskog karaktera, a čiji će pobednici i finalisti osvjiti vredne nagrade za njihov budući rad i imati šansu da svoju autorsku muziku predstave u čak četiri države.

Na ovogodišenjm TAKT Festivalu će, između ostalih, nastupiti sve popularniji kantautor na našim prostorima Kralj Čačka, zatim uz fantastični performans Francuski cirkus “Un loup pour l’homme”, stand-up duo Daško i Mlađa, prošlogodišnji učesnici TAKT Festivala, kao i brojni partneri iz Slovačke, Madjarske, Poljske, uz odlične radionice i predavanja iz oblasti muzičke, projekcije filmova, predstave i mnogo toga drugog.

Takođe, da podsetimo, umetnička rezidencija koja je deo našeg K3CI projekta i koja se održava u Novom Sadu od 15. do 19. septembra, predstavlja svojevrsni uvod u ovogodišnji TAKT festival. Fotografi i muzičari iz Mađarske i Srbije tokom pet dana u Novom Sadu učestvovali su na radionicama „Put tvog glasa“, „Kako započeti samostalnu ili karijeru benda?“, „Sounds and looks good!“ i „Osnove produkcije zvuka“, a svi oni će zajedno nastupiti poslednjeg dana TAKT festivala u SoulPeddleru 22. septembra u 22 časa i 30 minuta.