POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Događaji

TAKT festival i K3CI Art rezidencija u Novom Sadu

Objavio 25. septembra 2019. No Comments

Prethodnog vikenda u Novom Sadu dogodio se osmi po redu TAKT festival pod sloganom „Nađi svoju boju“, a u okviru njega i Umetnička rezidencija našeg K3CI projekta.

Poslednjeg dana festivala predstavljeni su učesnici naše rezidencije, fotografi i muzičari iz Mađarske i Srbije koji su tokom pet dana u Novom Sadu učestvovali na radionicama „Put tvog glasa“, „Kako započeti samostalnu ili karijeru benda?“, „Sounds and looks good!“ i „Osnove produkcije zvuka“.

TAKT festival za osnovni cilj ima afirmisanje mladih muzičara i promociju njihovog autorskog rada široj publici i takmičarskog je karaktera. Pobednici i finalisti osvajaju vredne nagrade za njihov budući rad i dobijaju šansu da svoju autorsku muziku predstave u čak četiri države. Pobednik ovogodišnjeg TAKT-a je Ognjen Čudnoređe Bašić koji je osvojio gitaru Stringer. Drugo mesto osvojio je Vedran Ivorek, a treće Marko Babović. Nagradu online publike osvojila je Vesna Mitić, a nagradu publike sa TAKT festivala podelili su Zlatko Majsec i Anita Šunjić.

Na ovogodišenjm TAKT Festivalu su, između ostalih, nastupili Kralj Čačka, Francuski cirkus “Un loup pour l’homme”, stand-up duo Daško i Mlađa, učesnici prošlogodišnjeg TAKT Festivala, kao i brojni partneri iz Slovačke, Madjarske, Poljske, a održane su i radionice i predavanja i mnogo toga drugog.

Organizator TAKT festivala je Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada.