POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Sergio Lounge

Objavio 4. oktobra 2019. No Comments

Sergio Lounge je u početku bilo umetničko ime autora i muzičara, Srđana Popova. U septembru 2017. godine nastaje istoimeni bend koji čine Pavle Popov- gitara, Kosta Jovanović- bas gitara i David Armuš- bubnjevi. Zanimljivo je da su braća Srđan i Pavle Popov još kao desetogodišnjaci imali bend „Sve ili ništa“, a prvi album im je objavljen u izdanju PGP RTS-a kao najmlađem autorskom tandemu u istoriji ove izdavačke kuće.

Sergio Lounge je šaljiv, zabavan i sa dozom autoironije, ali i više od toga. Svojom muzikom, koja je pretežno instrumentalna, poigravaju se sa muzičkim pravcima i šablonima, igrajući se sa percepcijom slušalaca na neočekivane načine. Na taj način su stvorili sopstveni autorski i vizuelni identitet kojim spajaju različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na muzičkoj sceni koja je upečatljiva kako na prvi pogled, tako i na prvo slušanje. Najočigledniji iskorak je šarena tastatura koju Srđan Popov koristi kao instrument. Tastatura je svirački najpribližnija keytar-u, ali nosi i svoje specifične karakteristike, koje je sam usavršavao i načinio je pravim muzičkim instrumentom.

Bend Sergio Lounge je pobednik četvrtog izdanja Bunt Rok Festivala i desetog izdanja Demofesta u Banjaluci 2018.,a Pavle Popov je proglašen za najboljeg gitaristu regiona.