POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Događaji

Rezultati Art rezidencije u Segedinu

Objavio 19. avgusta 2019. 25 septembra, 2019 No Comments

Pet umetnika iz Mađarske i pet umetnika iz Srbije okupilo se na Art rezidenciji u Segedinu od 3. do 10 avgusta tokom 29. THEALTER festivala, a u okviru našeg projekta.

Uspeh ove rezidencije video se naravno tokom predstavljanja rezultata, jer su učesnici – muzičari, fotografi i snimatelji uspeli da se razumeju ne samo u svakodnevnom radu, nego i na kreativnom nivou, tako da se iz rezidencije izrodio jedan zanimljiv audio-vizuelni performans.

Elemente koji se obično koriste tokom muzičkog koncerta, oni su iskoristili i modifikovali tako da maksimalno privuku pažnju posetilaca. Pored sjajnih ideja, oprema koju su koristili omogućila im je da vizuelni deo performansa bude uzbudljiv, dok je muzika bila egzotična, jer je spojila naizgled daleke i veoma različite kultura. Takva fuzija zvukova, svetla i videa nastaje upravo na ovakvim art rezidencijama, kada umetnici iz različitih podneblja rade zajedno.

Učesnici su rekli kako priželjkuju nastavak saradnje narednog meseca od 15. do 22. septembra tokom TAKT Festivala u Novom Sadu.

Učesnici Art rezidencije bili su:

Neven Hercegovac – fotograf
Koske Kosanović – fotograf
Aleksandar Filipović – vokal, mandolina
Vesna Mitić – vokal, gitara
Kim Tamara Zebic – vokal, gitara, klavijature
Balázs Erlauer – videograf, VJ
Péter Ács – fotograf
Zsófia Vincze – vokal, klarinet, gitara, loop
Szonja Alexandra Csíkos – vokal
Mátyás Mozsár – bubnjevi

Na našem facebook eventu možete saznati više o učesnicima Art rezidencije: https://www.facebook.com/events