POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Repetitor

Objavio 18. oktobra 2019. No Comments

Repetitor je beogradski bend nastao 2005. kada se Mileni Milutinović (bubnjevi) i Borisu Vlastelici (gitara, vokal) koji su već neko vreme svirali zajedno, pridružuje Ana-Marija Cupin (bas, vokal). I dalje stvaraju i sviraju u istom sastavu. Repetitor već početkom 2006. počinje da nastupa po Beogradu a kasnije i po ostalim većim gradovima u Srbiji, sa grupama Partibrejkers, Kanda, Kodža i Nebojša, Jarboli, Obojeni program.

Repetitor je bio jedan od bendova posebno izabranih za kompilaciju, Nova srpska scena „Jutro će promeniti sve?”. Singl „Ja“ je prvi studijski snimak benda i sa razlogom je proveo pet nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova Radija B92. Takođe, ovaj bend je učestvovao na nekoliko kompilacija, a posebno se izdvaja „Zdravo, zdravo, zdravo”(Kultur Akt, 2008) na kojoj se nalaze tri njihove pesme. Na festivalu Art&Music u Puli, 2007. Repetitor osvaja prvo mesto prema glasovima žirija i publike,

Njihov debi album „Sve što vidim je prvi put“ sniman je 2008. u studiju producentske kuće Digimedia u Beogradu i početkom maja u Puli (studio Partyzan). Album sadrži 13 pesama, a kao producent se potpisuje Boris Mladenović (član grupa: Jarboli, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Veliki prezir, Dvojac bez kormilara). Drugi album „Dobrodošli na okean” (Moonlee Records) izlazi 2012. i predstavlja bend u zrelijem izdanju, a treći „Gde ćeš” (Moonlee Records, 2016) je odličan i prirodan nastavak eksperimentisanja u garažnom, post-pank i noise maniru. Mnogobrojne turneje ne samo u regionu već i po čitavoj Evropi, koncerti u Rusiji i Kini, turneja sa Arcade Fire i neverovatna energija na nastupima samo su neke od karakteristika koje Repetitor čini jedinstvenom pojavom na srpskoj rok sceni.