POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Uncategorized @sr

Posledice na repertoaru Cinema Now

Objavio 19. oktobra 2019. 5 novembra, 2019 No Comments

Iz Slovenije nam u Novi Sad na festival Cinema Now stižu Posledice, drama Darka Štantea koja je na festivalima već ‘pokupila’ osam nagrada i osam nominacija.

Osamnaestogodišnji Andrej je smešten u popravni dom gde upoznaje Željka, neformalnog vođu mladih zatvorenika. Kada otkrije Andrejevu tajnu Željko počinje da ga iskorišćava, a Andrejeva odgovornost i moralni integritet su stavljeni na test. On mora da odabere, sa jedne strane mu se nudi Željko i njegov neodgovorni životni stil, a sa druge da ostane veran sebi.
„S obzirom na to da sam radio kao učitelj u popravnom domu osećao sam kao prirodnu stvar da svoja iskustva pretočim u film“, kaže Darko Štante.Film na sirov, direktan i naturalistički način priča ovu priču, reditelj je prvo planirao da napravi dokumentarac, pa je do kraja i ostao veran toj estetici.

Režiju i scenario za Posledice potpisuje Darko Štante, a uloge tumače Matej Zemljič, Timon Šturbej, Gašper Markun, Lovro Zafred, Rosana Hribar, Dejan Spasić, Blaž Setnikar, Iztok Drabik Jug i Lea Cok. Poducenti su Jerca Jerič i Andraž Jerič.
Više o Cinema Now pročitajte NA OVOM LINKU.
Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.