POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Ljubičice

Objavio 31. oktobra 2019. No Comments

Grupa Ljubičice iz Pančeva, koju čine braća Vuk i Petar Stevanović, jedna je od najkarakterističnijih pojava na muzičkoj mapi regiona. Kao autori i producenti, braća Stevanović već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo alternativne muzičke scene u Srbiji. Kroz saradnju sa velikim brojem vrhunskih muzičara iz cele Evrope, Ljubičice izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa. Temelj zvuka ovog zanimljivog dua postavljen je na rok muzici i elektro bluzu, ali materijal za svoj umetnički izraz pronalaze na sasvim neočekivanim mestima što ih i čini autentičnim.

U dosadašnjem radu objavili su jedan studijski album “Ljubičice&Co.” 2014, zatim album u saradnji sa Jesenjim orkestrom “Godine u vetru” 2016, i jedan album klasične muzike “Ecičibulj brass” 2015. Pored toga imaju i tri EP izdanja i četiri singla. Zapažene su saradnje sa brojnim umetnicima među kojima se izdvajaju Bill Drummond, Sajsi MC, Jesenji orkestar, Jarboli, Buč Kesidi, Miša Peruničić, Ab Re, Svi na pod…

U 2019. godini Ljubičice predstavljaju novi projekat u kome grade neobičan spoj savremenog i retro zvuka. Tu su moderni bitovi i gitare iz šezdesetih pomešane sa dosta prljavog bluza, masnih sintova ali i trunčicom tradicionalne muzike ovog podneblja. O tome da se posebno ističu na koncertima, svedoče nastupi na svim većim festivalskim binama regiona.