POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Uncategorized @sr

Film „Ti imaš noć“ premijerno na Cinema Now festivalu!

Objavio 2. oktobra 2019. 5 novembra, 2019 No Comments
Prvi film koji sa velikim uzbuđenjem možemo da najavimo za festival Cinema Now jeste „Ti imaš noć“ reditelja i scenariste Ivana Salatića.
 
Uloge u ovoj drami izuzetnog vizuelnog dometa nose Ivana Vuković, Momčilo Pićurić, Luka Petrone, Nikola Stojanović, Nikola Manojlović, Jasna Djuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka je Jelena Maksimović, snimatelj zvuka Nikola Medić, dizajner zvuka Jakov Munižaba, a kao producenti potpisuju se Jelena Angelovski i Dušan Kasalica.

Film je 2018. godine svetsku premijeru imao na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji, a nedugo zatim osvojio je glavnu nagradu Festivala autorskog filma.

Ovaj film bavi se mikrokosmosom u predgrađu današnje Evrope, životima ljudi koji su došli do margina društva zbog konstantnih političkih i ekonomskih tranzicija u vreme kada su nesigurnost i siromaštvo postali redovno stanje rezervisamo za ovaj deo Evrope; Nakon što kompanija za koju radi bankrotira, a ona ostaje bez posla na brodu, Sanja shvata da nema gde da se vrati osim kući iz koje je otišla. Kao i mnogi radnici ostala je bez posla, oluja dolazi i njen život je na velikoj prekretnici…
Film „Ti imaš noć“ realizovan je u saradnji Crne Gore i Srbije, uz podršku Doha Film Instituta.

Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

Muzički program festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

Za sada su najavljeni filmovi Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Ti imaš noć, Teret, Zemlja meda i Aleksi, a uskoro slede i druge najave filmskog programa. Selekcija će obuhvatiti najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije…

Ulaz se neće naplaćivati a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.