POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Uncategorized @sr

Film „Ti imaš noć“ premijerno na Cinema Now festivalu!

Objavio 2. oktobra 2019. novembar 5th, 2019 No Comments
Prvi film koji sa velikim uzbuđenjem možemo da najavimo za festival Cinema Now jeste „Ti imaš noć“ reditelja i scenariste Ivana Salatića.
 
Uloge u ovoj drami izuzetnog vizuelnog dometa nose Ivana Vuković, Momčilo Pićurić, Luka Petrone, Nikola Stojanović, Nikola Manojlović, Jasna Djuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka je Jelena Maksimović, snimatelj zvuka Nikola Medić, dizajner zvuka Jakov Munižaba, a kao producenti potpisuju se Jelena Angelovski i Dušan Kasalica.

Film je 2018. godine svetsku premijeru imao na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji, a nedugo zatim osvojio je glavnu nagradu Festivala autorskog filma.

Ovaj film bavi se mikrokosmosom u predgrađu današnje Evrope, životima ljudi koji su došli do margina društva zbog konstantnih političkih i ekonomskih tranzicija u vreme kada su nesigurnost i siromaštvo postali redovno stanje rezervisamo za ovaj deo Evrope; Nakon što kompanija za koju radi bankrotira, a ona ostaje bez posla na brodu, Sanja shvata da nema gde da se vrati osim kući iz koje je otišla. Kao i mnogi radnici ostala je bez posla, oluja dolazi i njen život je na velikoj prekretnici…
Film „Ti imaš noć“ realizovan je u saradnji Crne Gore i Srbije, uz podršku Doha Film Instituta.

Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

Muzički program festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

Za sada su najavljeni filmovi Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Ti imaš noć, Teret, Zemlja meda i Aleksi, a uskoro slede i druge najave filmskog programa. Selekcija će obuhvatiti najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije…

Ulaz se neće naplaćivati a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.