POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Događaji

Film Juče iz Mađarske stiže na Cinema Now

Objavio 17. oktobra 2019. 5 novembra, 2019 No Comments

Iz Mađarske u okviru prijekta K3CI na Cinema Now festival stiže i film Juče za koji je režiju i scenario radio visoko nagrađivani reditelj iz Budimpešte Bálint Kenyeres.

Film Juče kombinuje film noar sniman na dnevnoj svetlosti i izmenjena stanja svesti. Ovo je film o evropskom čoveku u severnoj Africi čiji svakodnevni posao se polako pretvorio u egzistencijalnu krizu.
Glavni junak Viktor Ganc ima građevinsku kompaniju koja posluje u celom svetu. Zbog problema koji ga mogu mnogo koštati na građevini negde u severnoj Africi on mora da putuje na lice mesta (a mrzi da putuje) gde se suočava sa avetima svoje mladosti, brižljivo sakrivenima u dubinama njegove svesti.
Sastanci u državnim službama, pogrešne informacije, iznenadno pojavljivanje ljubavi iz prošlosti koja je misteriozno nestala, istraga lokalnog podzemlja da bi je ponovo pronašao… i Viktor Ganc polako klizi u lavirint u kojem se susreću prošlost i sadašnjost.
Ovo je hronika o izmenjenom stanju svesti ugrađenom u obično, svakodnevno stanje svesti.
Lavirint u koji je lakše upasti nego izaći iz njega.
Ljubavna priča o dvoje koji se ne poznaju.
Priča u kojoj se nekoliko dana pretvara u večnost, doslovno.
Glavne uloge tumače Vlad Ivanov, Djemel Barek, Jacques Weber, Gamil Ratib, Johanna Ter Steege, Toulou Kiki, Feodor Atkine, Jo Prestia, Isaka Sawadogo, a producenti su Andrea Taschler i Jamila Wenske.
Otvorena u Novi Sad dolazi u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.
Više o Cinema Now pročitajte NA OVOM LINKU.
Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.