POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

E-Play

Objavio 18. oktobra 2019. No Comments

E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Ovaj bend jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare, jedan je od najvažnijih na srpskoj rok sceni. E-Play iza sebe ima pet studijskih albuma, veliku listu samostalnih koncerata, kao i nastupa na najvećim i najznačajnijim festivalima (od glavne bine Exit festivala, preko koncerta u Parizu za „Dan muzike”, do koncerta u Bolonji povodom „Dana Beograda”). Takođe, učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma „Munje”, kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću…). Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: „Munje”, „Potraga za srećkom”, „Zduhač, znači avantura”.

 

Krajem 2013. izlazi album „Obični ljudi” sa koga su se izdvojile pesme „Divan Dan”, „Hiljadu ljudi” i „Ljubica”, koje ubrzo postaju hitovi. „Divan Dan” osvaja prvo mesto na domaćim top listama i dobija „Megafon”, nagradu za najbollji singl godine. „Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava, ali je i jedna od najslušanijih i najznačajnijih na srpskoj muzičkoj sceni u protekloj deceniji, sa preko 3  miliona pregleda na zvaničnom youtube kanalu benda.

 

U aprilu 2018. E- play objavljuje album „Sloboda” koji postavlja visoke kriterijume u umetničkom i produkcijskom smislu. Pozicionira se u prvih 5 na svim relevantnim godišnjim listama najboljih albuma, nailazi na izvanredne kritike u medijima i izuzetan prijem kod publike. Drugi singl sa ovog albuma pod nazivom „Srešćemo se neki drugi put“ ponovo osvaja „Megafon”, nagradu za najbolji singl godine, a Radio Beograd 202 dodeljuje drugo mesto u kategoriji „Najbolji singl godine”. E- play su takodje bili u nominaciji za „Najbolju rok numeru” MAC nagrada u beogradskoj Areni u organizaciji Sky Music-a, a album „Sloboda” je nominovan i za „Rok godišnjak”- album godine 2018.

 

E-play su: Maja Cvetković- vokal i bas, Goran Ljuboja Trut- bubnjevi i Nemanja Velimirović- gitara.

 

Diskografija:

  • E-Play (2000. MCM)
  • Crime (2005. PGP RTS)
  • Drago mi je da smo se upoznali (2009. CINEMA CITY)
  • Obični ljudi (2013. MIKSER)
  • Sloboda (2018.  LONG PLAY)