POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Dingospo Dali

Objavio 31. jula 2019. No Comments

Dingospo Dali je alternativni rok sastav, osnovan 2011. godine u Beogradu koji nosi epitet jednog je od najuzbudljivijih sastava u regionu. Melanholičan i strastven, originalan je spoj alternativnog roka i pop mistike koji na autentičan način spaja ritam sa nežnim vokalnim i gitarskim deonicama. To je sastav koji je sposoban da zaleluja, polomi, tantrično pristupi ili te romantično zamisli. Jedan je od nekolicine koji s takvim stavom ulazi u žanrovski klinč bez opterećenja i sadrži dozu besa koja uvlači u disciplinovanu meditaciju koja koncerte ovog benda čini jedinstvenim iskustvom.

Do sada, Dingospo Dali je objavio jedan studijski album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” koji je visoko ocenjen od strane muzičkih kritičara, a portal Balkanrock ga je uvrstio u top 30 regionalnih albuma 2017. godine. Najavili su i novi album.

Pažnju na sebe skrenuli su nakon pobede na prvom televizijskom takmičenju demo bendova Bunt Rok Masters 2015. godine u organizaciji Emisije Bunt i drugog programa Radio Televizije Srbije i Radija 202 u kom je učestvovao veliki broj demo bendova.