POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
DogađajiVesti

Cinema Now – dva dana ispunjena dobrim filmovima i koncertima

Objavio 10. septembra 2019. 14 oktobra, 2019 No Comments

Udruženje Cinema City predstaviće svoj novi format događaja – dvodnevni pop-up festival Cinema Now – 26. i 27. oktobra ove godine, u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu.

Naziv Cinema Now oslanja se na istoimenu kampanju koju je Udruženje Cinema City realizovalo pre par godina i koja je imala za cij da skrene pažnju na novu generaciju filmmejkera u Srbiji, koju smo mi tada prepoznali kao najznačajniji i najpotentniji segment filmskog stvaralaštva kod nas. Danas upravo ovi autori čine okosnicu domaće kinematografije. Oni jesu film danas u Srbiji! Zajedno sa svojim kolegama iz regiona ta nova generacija autora stvara fimove koji govore o vremenu u kom danas živimo.

Muzički program festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.
Za sada su najavljeni filmovi Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Ti imaš noć, Teret, Zemlja meda i Aleksi, a uskoro slede i druge najave filmskog programa.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Zamislili smo 4 prostorne zone na kojima će paralelno biti emitovani filmovi i jednu veliku koncertnu binu na platou ispred Svilare.

Programi će počinjati u popodnevnim časovima.

Konkretne naslove filmova kao i imena bendova koji će nastupiti objavićemo u narednim nedeljama.

Cinema Now po dizajnu najviše podseća na izdanja Cinema City festivala održana u 2015. i 2016. u Kineskoj četvrti. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture. Koristićemo sve segmente kulturne stanice Svilara: plato ispred KS, galerije, prostore na spratu.

U okviru događaja u ponudi će biti i piće i hrana za one koji žele da čitav dan i veče provedu na lokaciji.

Ulaz se neće naplaćivati a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.