POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
DogađajiVesti

Cinema City na Gradić festu

Objavio 29. avgusta 2019. No Comments

Cinema City na predstojeći Gradić fest donosi dva programa u okviru projekta K3CI – Producentski forum i koncerte tri uzbudljiva, alternativna benda iz Mađarske pod nazivom „Nova mađarska muzička scena“, kao i Silent Cinema kutak.

PRODUCENTSKI FORUM – mesto na kojem će se tokom dva dana i na deset sesija razgovarati o procesu upravljanja nekim događajem ili festivalom počinje u četvrtak, 29. avgusta u 11 časova. Forum će biti održan tokom Gradić festa 29. i 30. avgusta u Osnovnoj školi „Tvrđava“, Štrosmajerova 8, Petrovaradin. Ulaz je besplatan, svi ste pozvani, a više o forumu pročitajte na ovom linku. 

KONCERT „NOVA MAĐARSKA MUZIČKA SCENA“ kao deo off programa Festivala uličnih svirača počinje u četvrtak, 29. avgusta od 21 čas takođe u OŠ „Tvrđava“, a nastupiće Artur i Fetish Section iz Segedina i Fat & Cute iz Budimpešte. Više pročitajte na ovom linku.

SILENT CINEMA KUTAK će biti smešten desno od Beogradske kapije, i to će biti mesto na kojem ćete od 29. do 31. avgusta, moći da uživate u filmovima koje nemate često priliku da vidite, a koji će sasvim sigurno biti poslastica za sve radoznale ljubitelje kinematografije. Čeka vas antologija sovjetske propagande u vrhunskim animiranim filmovima, opus jednog od najpoznatijih japanskih majstora eksperimentalnog filma Toshija Matsumota, opus legendarnog gruzijskog reditelja raskošnog stila i velike umetničke hrabrosti Sergeja Parajanova, kao i pažljivo odabrani erotski filmovi snimljeni početkom 20. veka u Austriji, Francuskoj i USA! Više pročitajte na ovom linku.

Ovogodišnji Festival uličnih svirača – Gradić fest biće otvoren tradicionalnom povorkom koja će posetioce vratiti u zlatne dvadesete godine, doba kabarea, flaper devojaka, svinga i Diksilenda! Na glavnoj bini nastupiće Belgrade Dixieland Orchestra i Adam Ben Ezra iz Izraela, dok će simultano sa glavnim programom, na različitim lokacijama u Gradiću nastupiti i drugi muzički sastavi kao što su italijanski Tinto Brass Street Band i belgijski sastav BRUiTAL.

Čekamo vas u Gradiću!