POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Bojana Vunturišević

Objavio 26. septembra 2019. No Comments

Jedan od najzanimljivijih ženskih vokala na srpskoj pop i rok sceni, Bojana Vunturišević, karijeru je započela u beogradskom sastavu Svi na pod u kojem je provela desetak godina. Za to vreme bend je izdao dva studijska albuma, Prvi! 2011. i Mladost, 2014, a nekoliko pesama Bojana potpisuje i kao tekstopisac.

Solo karijeru pokreće 2017.  već početkom godine kada objavljuje singl „Kese etikete“ koji je najava debitantskog albuma „Daljine“. Kao izdanje kuće „Mascom“ ovaj album osvaja regionalnu muzičku scenu. Pesma „Kese etikete” proglašena je hitom 2017, spot za pesmu „Noćni program” nosi titulu najboljeg videa, a album „Daljine” su kritičari uvrstili u prva tri albuma u 2017.

U međuvremenu sa plesnom školom „Dance Factory“ osniva prvi plesni hor i nastaje jedinstveni projekat DFhor. Naime, uz izvođenje pesama obavezno se podrazumeva i posebno pripremljena koreografija. Repertoar hora čine pesme savremenih regionalnih izvođača, kao što su Lolobriđida, Dječaci, Stray Dogg, Artan Lili.

Tokom 2019. godine, Bojana Vunturišević objavljuje dva singla „Promašaj” i „Full control” (obrada istoimene pesme benda Eyesburn) kojima potvrđuje da sa razlogom važi za jednu od najtalentovanijih i najharizmatičnijih srpskih autorki.