POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Muzika

Autopark

Objavio 13. novembra 2019. No Comments

Beogradski bend Autopark su 2000. osnovali Milan Jovanović (bas, gitara), Nenad Jevtić (klavijature) i Ognjenka Lakićević (vokal). Prve pesme grupe, snimljene su u kućnom okruženju i bile su dostupne na internetu pod nazivom 10+1 ili Our So-Called Record. Nakon toga, gitarista Milan Jovanović, koji je uradio produkciju ovih pesama, odlazi u inostranstvo, a na njegovo mesto 2004. dolazi Nikola Berček.

U decembru 2006. izlazi njihov sledeći album „Osećanja za poneti“ (Multimedia records), treći „Sve dalje“ početkom decembra 2009. kao samizdat, a četvrti „Autopakao“ u februaru 2012. Ovo izdanje potpisuje kuća „Odličan hrčak“ i Ustanova kulture „Parobrod“, u junu iste godine album je objavljen i online za „Exit“ etiketu. Ovaj bend neuobičajenog muzičkog senzibiliteta i poetike, jedinstven je i zbog načina na koji vodi svoju karijeru.

Često su tokom svog postojanja pravili pauze sa koncertnim nastupima, a da nisu zauvek odustajali od muzike dokazivali su čuvenim novogodišnjim singlovima koje objavljuju svakog 31. decembra od 2011. U januaru 2019. ponovo postaju koncertno aktivni i oduševljavaju publiku samostalnim koncertom u „Elektropioniru“, zatim kao gosti benda „Garbage“, i na nekoliko festivala u zemlji i regionu. Za 2020. kada bend obeležava 20. godina postojanja „Autopark“ najavljuju koncerte i novi, peti album pod imenom „La Reunion“.