POVEZUJE SAVREMENU SRPSKU I MAĐARSKU UMETNIČKU SCENU
Uncategorized @sr

Aleksi na Cinema Now donosi dramu i komediju

Objavio 4. oktobra 2019. 5 novembra, 2019 No Comments

Aleksi je film koji nam na Cinema Now donosi lagani, prijatni, opuštajući i uvek privlačni žanr – drama/komedija.

Aleksi je razuzdana 28-godišnjakinja koja nakon završetka studija ne uspeva da pronađe posao, pa je prisiljena da se vrati pod roditeljski krov. U pokušaju da odagna dosadu, Aleksi beži od odgovornosti i upušta se u avanture s nekoliko muškaraca: američkim fotografom Christianom, s kojim je vežu slični interesi, lokalnim muzičarem Goranom, čije tradicionalne stavove ne podnosi, ali ih veže snažna kemija, i starijim, šarmantnim, bogatim slovenačkim plejbojem Tonijem.

Aleksi je film hrvatsko-srpske koprodukcije, režiju i scenario radila je Barbara Vekarić, a glumačku postavu čine: Tihana Lazović, Goran Marković, Sebastian Cavazza, Nataša Janjić, Jason Mann, Aljoša Vučović, Neda Arnerić i Leon Lučev.

Direktor fotografije je Filip Tot, montažer je Dragan von Petrovic, muziku su radili Jura Ferina i Pavle Miholjević, dizajneri zvuka su Zoran Maksimović i Ognjen Popić, a producentkinje su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree.

Cinema Now je dvodnevni pop-up festival zakazan za 26. i 27. oktobar ove godine u prostoru kulturne stanice Svilara u Novom Sadu, a organizuje ga udruženje Cinema City. Reč je o spoju dobre muzike, dobrih filmova i atraktivnog, nekada industrijskog, prostora koji sada isčitavamo kao zonu kulture.

Muzički program festivala već je najavljen, 26. oktobra dolaze nam E-Play i Fran Palermo, a 27. Repetitor.

Za sada su najavljeni filmovi Otvorena, Granny Project, Taurunum Boy, Zaposlena, Blossom Valley, Ti imaš noć, Teret, Zemlja meda i Aleksi, a uskoro slede i druge najave filmskog programa. Selekcija će obuhvatiti najzanimljivije filmove autora mlađe generacije iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije…

Ulaz se neće naplaćivati a za najatraktivnije projekcije filmova biće moguće rezervisti mesto unapred da bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu.

Većina autora filmova biće naši gosti tokom dva dana i plan je da po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizujemo razgovore sa autorima (Q&A) nakon projekcija.

Projekat Cinema Now Udruženje Cinema City realizuje u saradnji sa Fondacijom ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kuture”.